Sunday 15 March 2015

Najdrahšie skrášľovacie procedúry (1)


V rôznych častiach sveta a v rôznych obdobiach sa stretávame s odlišnými skrášľovacími procedúrami. Z tých najbolestivejších môžeme zrejme spomenúť zväzovanie nôh z Číny, ktoré trvalo až do 20. storočia; drevené disky vložené v spodných perách žien kmeňa Mursi či niekoľko kilogramové obruče, ktoré nosia ženy kmeňa Padaungov známe aj ako „žirafie ženy.“ Pre západný svet však skrášľovacie procedúry predstavujú rôzne masky, krémy, gély či kúpele, ktoré si mnohé ženy snažia pripraviť z dostupných prostriedkov ako sú vajcia, med či mlieko. Dokonca kúpeľ v mede a v mlieku obľubovala aj samotná Kleopatra.

Hoci sa mnohé ženy snažia na týchto procedúrach ušetriť, nájdu sa i také, ktoré sú za krásu ochotné zaplatiť viac. Medzi najdrahšie skrášľovacie procedúry môžeme v súčasnosti zaradiť:

1.       Diamantový a rubínový píling

Píling, ktorý má pôvod v anglickom slove peel – zlupovať, zbrusovať, má za cieľ najmä zjemnenie, vyčistenie a prekrvenie pokožky. Zatiaľ čo mnohé ženy si snažia píling vytvoriť takpovediac podomácky zo smotany, bieleho jogurtu, medu, cukru či kávy ten najdrahší s kúskami rubínov a diamantov stojí v prepočte asi 6 500,- euro. Táto kúra, ktorú pre celebritný svet uviedol vizionár a expert na krásu Scott Vincent Borba, pozostáva z aplikácie pílingu obsahujúceho rubíny a diamanty a následnej parafínovej masky z hodvábnych vlákien, ktorá sa zahrieva LED svetlom na tvári.
Túto procedúru využíva napríklad herečka Mila Kunisová, o ktorej samotný Borba pre portál nydailynew.com povedal, že je „jednou z jeho múz a bude testovať jeho veci skôr ako všetci ostatní, aby mu dala spätnú väzbu.“

2.       Kúpeľ vo vode Evian

Minerálnych vôd a prameňov máme na Slovensku neúrekom. Každá z nich je niečím jedinečná a každá má iné zdraviu prospešné minerály, ktoré napomáhajú pri rôznych ochoreniach. V súčasnosti sa na slovenský trh však dostavajú i zahraničné vody. Jednou z najdrahších minerálnych vôd, ktoré môžeme v súčasnosti dostať i na Slovensku je Evian. Ako sa môžeme dočítať na stránkach evian.com „jedinečnú minerálnu rovnováhu získava evian počas jej 15 ročnej cesty cez starobylé ľadovce v srdci francúzskych Álp.“ Táto minerálna voda sa v súčasnosti pridáva do rôznych kozmetických prípravkov ako sú čistiace tampóny, spreje alebo sprchové gély. Avšak okrem týchto „maličkostí“ prišiel Hotel Victor na Floride aj s unikátnou možnosťou kúpeľa v tejto minerálnej vode, ktorý stojí v prepočte asi 4 700,- euro, pričom kúpeľ pozostáva z obsahu 1 000 fliaš vody Evian a na požiadanie zamestnanci do kúpeľa pridajú aj lupienky ruží. Vysoká suma tohto kúpeľa pramení zrejme i v tom, že voda sa do neho nalieva z edície fliaš, ktorú navrhol Christian Lacroix. Zo svetoznámych osobností tento kúpeľ vyskúšala napríklad aj tenistka Serena Williamsová.

3.       Masáž dvadsiatimi rukami

Masáže sa pre mnohých z nás stali súčasťou života kvôli ich relaxačným a zdravotným účinkom. V súčasnosti tak môžeme vyskúšať klasické, ajurvédske, lymfatické, thajské či športové a ďalšie iné masáže využívajúce rôzne oleje či dokonca aj med či čokoládu. Najdrahšiu masáž v cene od 1 800,- euro ponúka hotel Grand Wailea Resort na ostrove Maui, ktorý túto akciu pripravil pri príležitosti svojho 20 ročného výročia. Masáž je určená pre páry, takže jedného človeka masíruje súčasne päť masérov, pričom jeden sa zameriava na pokožku hlavy, dvaja na chrbát a trup a dvaja na nohy. Po dva a pol hodinovej masáži dostane pár levanduľové krčné vankúše, na ktorých počas masáže partneri ležali.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.